top of page

Bli kjent med ledelsen i Connect Midt-Norge: Finn Schløsser-Møller

Les om hvilke tanker Finn Schløsser-Møller har om gründerskap, Connect Investor og styring og ledelse.


Finn er leder for Investornettverk (BAN) hos oss i Connect-Midt.Om deg selv:

Jeg brenner for at du lykkes med å drive forretning. Derfor stiller jeg opp på din side med min kunnskap og erfaring og nettverk for å hjelpe deg å utvikle bedriften din!

Selv startet jeg min første bedrift når jeg var 18 år gammel og har vært lidenskapelig opptatt og involvert i forretningsdrift siden dette.

Jeg har jobbet flere år innen flere bransjer fra anleggsbransjen til musikkbransjen og startet den første notebutikken i Norge på nett – notebutikken.no. Da var det ikke vanlig å selge noter på nett med noteeksempler og god informasjon om produktene. Senere gjennomførte jeg også digitalisering av notesalg på nett.

Selv har jeg vært med i endringsprosesser i flere bedrifter, jobbet mange år i motgang og vet hvordan det føles å være «gründer» både i gode og dårlige tider. Jeg vet at det er tøft og vanskelig når «dritten» og «skitskuren» treffer deg i ansiktet og du bare må gå videre til du kommer ut av denne. Ofte er det «umulige situasjoner» du må igjennom og lære deg å takle. Når du skal spise en elefant starter du med det du forstår og som er realistisk – nemlig halen. Resten løser du underveis. Balansen mellom suksess og fiasko er hårfin og avhenger av din motstandskraft og at du ikke gir deg.

Om Connect Investor

Investornettverket passer bra for alle som investerer i tidlig fase bedrifter. Det passer også spesielt godt for deg som er engasjert i å drive forretning eller ønsker å investere penger på en alternativ måte enn banksparing. Jeg opplever at det er mange som ikke selv oppfatter seg som «investor», har lyst til å investere og vil gjerne gjøre dette sammen med andre som har mere erfaring. Da passer investornettverket perfekt. Du får mulighet å delta i investeringer og utveksle erfaringer sammen med andre som er på ditt nivå eller mer erfarne investorer. Vi investerer hver fra ca kr 100.000 i beløp. Når du investerer sammen med andre får du mulighet til følge hele prosessen med vurdering av selskapet fra presentasjoner til due diligence og endelig beslutning om investering. Du er velkommen til å bli med selv om du ikke har erfaring på investeringer ennå.


For deg som er gründer gir det en mulighet å skaffe kapital til å lykkes med din egen satsing. Det er også lærerikt og bevisstgjørende å presentere din «egen baby» som produkt og bedrift for andre mennesker og få tilbakemeldinger på hva du kan forbedre. Det finnes i dag flere undersøkelser på at flere gründere lykkes, når de selv har vært igjennom en eller flere faser med kapitalinnhenting til sin bedrift. Årsaken er ofte at man har fått mye mere bevissthet rundt sin egen forretningsdrift og planleggingen videre gjennom samtaler med investorer.

Om Styring og ledelse i Connect

Det er viktig å forstå hvordan ansvar og roller er fordelt gjennom eierskap, styret og daglig ledelse. Derfor er jeg opptatt av at du skal være bevisst på hvilke roller du har i din bedrift og hvilket ansvar dette medfører. Jeg ser stadig eksempler på at man blander rollene man har og jeg er derfor veldig opptatt av god bevissthet rundt dette. Hver rolle gir forskjellig type ansvar. Det er også viktig når du skal bygge en organisasjon etter hvert som du utvikler firmaet ditt. Styrearbeid er blitt noe man ser på som et nødvendig «onde» i stedet for å se på det som en mulighet til å sette seg ned – få en timeout fra hverdagen og begrunne og diskutere viktige avgjørelser som tas – når «skuldrene» er senket. Her vil vi bidra til at kompetansen både hos våre gründere og mentorer økes.

Jeg liker tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk. Vi har alltid mulighet til å forbedre oss og jeg setter derfor pris på når andre gir meg denne muligheten.

Til daglig jobber jeg i ECIT Trondheim AS som forretningsutvikler. Der har jeg også mulighet til å hjelpe bedrifter med prosesser innenfor selskapsendringer, finansieringsstrategi – rett og slett å drive enklere….

Mye av livet mitt dreier seg derfor om involvering i business på en eller annen måte. Da er det godt å vite at jeg har en fantastisk støtte i min kone Larisa som jeg diskutere mye med.

Når jeg kobler av er jeg ofte på sjøen og trives i båt ut og fiske sammen med familien. Følelsen av å se andre lykkes og kunne bidra til dette, er fantastisk og gir meg mye energi.

Tre tips til gründere:

  1. Lag en god strategi og finansiell strategi som du revurderer periodisk. Dette gjør deg også mere bevisst på endringer.

  2. Ta tidlig kontakt med mulige investorer og la de følge selskapet og bli kjent med deg før du må ha kapital.

3. Sørg for at du har aktiviteter som gjør at du også kan koble av 100 % fra hverdagen – du tenker nok på din forretning fra før gjennom hele døgnet. Gi deg selv et lite «pusterom» for å lade batteriene til du skal over neste fjelltopp.


bottom of page