top of page

«I stedet for å gi opp, kom vi et steg videre»

Ordene kommer fra gründer Lise Løseth, som i 2015 stiftet Gold of Italy AS. Reisen har gått fra Verdal, til Calabria i Sør-Italia, og tilbake til Norge.

Foto: Albertine Løseth Vestvik


Det startet med en drøm om å bli bonde som liten, som først skulle realiseres i voksen alder da hun traff Paolo på en strand i Pisa. Vennskapet utviklet seg til kjærlighet, og sammen bestemte de seg for å satse på oljeproduksjon på familiegården til Paolo. En barndomsdrøm gikk i oppfyllelse.


Tilbake i Norge ble hun målbedrift i Tindved Kulturhage, og flyttet inn i lokalene deres sammen med flere gründere. Ledelsen og sparringen med de andre bedriftene der, var til stor hjelp. Etter hvert kom også Connect Midt-Norge inn i bildet. Både Springbrett og Mentorordningen har blitt benyttet, og er noe Lise fortsatt bruker.


«Jeg har fått kjempebra støtte fra Connect. Oppbackingen og de positive tilbakemeldingene har vært veldig viktig»


Koronapandemien har bydd på problemer også for Gold of Italy. Uten muligheter til å reise til Italia, og med begrensede muligheter i Norge, var ikke utsiktene særlig lyse.


«Jeg tenkte at nå går det ikke. Nå er alt arbeid forgjeves»


Men ut av all elendigheten, kom også nye muligheter. Sammen med Paolo, som var i Norge før grensene stengte, startet de med pop-up butikk i forkant av påska i fjor. Dette ble en stor suksess, og mye av lageret ble solgt ut. Året som i begynnelsen kunne vært kroken på døra på Gold of Italy, endte med nesten doblet omsetning sammenlignet med 2019.


Sammen med sine mentorer fra Connect jobber Lise videre for økt omsetning også i 2021. Datteren er ansatt, og flere spennende planer er lagt. Samtidig påvirker fortsatt pandemien oss, og Lise trekker frem evnen til å raskt tilpasse seg som avgjørende i denne situasjonen.


Motet og arbeidet til Lise Løseth og Gold of Italy er imponerende. Kanskje kan historien og snuoperasjonen være til inspirasjon for andre gründere? Vi lar Lise avslutte:


«Ikke gi opp. Spør om hjelp rundt deg. Søk støtteordninger. Å gi opp er for trist altså!»

Comentarios


bottom of page