top of page

Dyktige mentorer på EGGS Design får deg et steg videre – og raskere til målet!

Mange gründere har behov for kunnskap om det å drive egen virksomhet, forretningsutvikling og markedsmuligheter. Vi er stolte over samarbeidet med EGGS Design og deres høyt kvalifiserte eksperter innen design og forretningsutvikling. Vi har intervjuet fire mentorer fra EGGS som brenner for innovasjon og tror på verdien av å dele.Hanne Linander


"Jeg har jobbet som digitaldesigner siden jeg gikk ut fra universitetet i 2013. Jeg har erfaring både fra prosjekter for store offentlige virksomheter, og små private bedrifter. Jeg har jobbet mye med å forstå komplekse problemstillinger og domener, og så destillere det ned til brukergrensesnitt med fokus på brukeren. Som mentor kan jeg bidra med råd for hvordan man jobber med behov, og hvordan man oversetter dem til noe som er lønnsomt. Jeg kan hjelpe med vurdering og justering av brukergrensesnitt, og være en sparringspartner når det gjelder hvordan man benytter seg av design."


Hvorfor er det så viktig for en gründer å ha en mentor?

Jeg tror friske øyne er undervurdert. Det er lett å se seg blind på sine egne løsninger, spesielt når man jobber så intenst med dem som start-ups gjerne gjør. Det å ha noen som stiller spørsmål, og kan peke på risiko-elementer ved en plan eller en løsning, tror jeg er uvurderlig.


Hva er avgjørende for et godt samarbeid mellom en mentor og en mentee?


Åpen dialog, og at man finner veien frem sammen. Jeg tror man kan planlegge møtet mellom mentor og mentee så mye man vil på forhånd, det er først når man kommer i gang og blir kjent at man finner ut hva mentoren virkelig kan og bør bidra med.


Hanne Sivertsen


"I løpet av mine snart tre år i EGGS har jeg fått gleden av å jobbe med flere forskjellige start-ups. Sammen har vi gjort alt fra å skape høytsvevende strategier og formulere verditilbud, til å pusse på 3D-modeller og lodde kretskort. Jeg synes det er gøy å kunne hjelpe grundere til å få et nytt og annerledes perspektiv på sin bedrift. Det kan resultere i nye forretningsmuligheter eller en tydelig vei videre, men kanskje viktigst ender det ofte med ny giv og pågangsmot!"


Hvorfor er det så viktig for en gründer å ha en mentor?


Fordi en mentor er i utgangspunktet utenforstående og kan stille viktige spørsmål.


Hva er så spesielt med oppstartsmiljøet i Trondheim?


Det er et herlig mylder av sjukt gira, veldig hyggelige og ekstremt smarte mennesker!Kevin Østmark


"Jeg har jobbet med design, web og frontend-utvikling siden midten av 90-tallet. Jeg jobbet frilans under dotcom-bobla. Fikk jobb i en startup i 2005 som etterhvert ble en scaleup, og etter en stund hadde vi 50+ ansatte og kontor i 4 land fordelt på 3 verdensdeler.

Som i startups flest må man være potet og retning kan endres fra måned til måned. Jeg har derfor vært så heldig med å få jobbe med masse ulike fagfelt og mange forskjellige produkter. Denne brede erfaringen fra programmering, forretningsutvikling, markedsføring, ledelse, og salg gjør meg til en bedre designer. I tillegg er jeg tech-geek og klarer ikke la være å kjøpe og fikle med gadgets.

I 2016 gikk jeg over til EGGS og har etter det vært så heldig jeg har fått hjulpet mange startups med UI, UX, visuell design og branding."


Hvorfor er det så viktig for en gründer å ha en mentor?

Ingen kan alt, og i en travel gründerhverdag er det vanskelig å vite hvor mye tid man skal vie de ulike aspektene ved en startup. I et så tech-fokusert gründermiljø som i Trondheim er det altfor lett å glemme de andre aspektene ved et produkt eller en tjeneste utover teknologien. En mentor kan få de til å få øya opp fra fagfeltet sitt, og vie tid til andre felt som sannsynligvis ellers bare ville fått en brøkdel av tiden en gang senere i prosessen. Samtidig kan en mentor hjelpe gründerne med å se realiteten, og hjelpe de å holde beina på jorda.

Hva er avgjørende for et godt samarbeid mellom en mentor og en mentee?

Det viktigste er nok trygghet på at man kan fagfeltet sitt, og at man vil hverandres beste.


Carl-Gustaf Lundholm


"Jeg er utdannet sivilingeniør i industriell design fra NTNU. Når jeg var ferdig med studiene startet jeg sammen med 3 andre et konsulentselskap innen industridesign. Nå, 16 år senere jobber jeg i samme selskap, men vi er nå 130 ansatte i Norge og Danmark og har utvidet virksomheten fra å kun tilby industridesign til å kunne hjelpe kunder med digital design, tjenestedesign, branding, forretningsutvikling, mekanisk konstruksjon og app-utvikling. Jeg har erfaring fra å designe produkter for kunder i forbruker-, maritim- og teknologibransjen. Opp gjennom årene har jeg jobbet sammen med 8 hardware start-ups helt fra idéskisse til ferdig produkt på markedet."


Hva er avgjørende for et godt samarbeid mellom en mentor og en mentee?

Jeg mener at samarbeidet må være basert på gjensidig tillit, ærlighet og åpenhet.


Hva er så spesielt med oppstartsmiljøet i Trondheim?


Jeg synes det har kommet veldig mye spennende ut fra det miljøet. Alt fra veldig avansert teknologi til forbrukerprodukter og spill. Det jeg liker best med oppstartsmiljøet i Trondheim er at alle ønsker at alle skal lykkes.
Foto: Kristoffer Wittrup

Kommentare


bottom of page