top of page

Takk for Gründerdagen 2023

Årets Grüdnerdag er over, og vi ser tilbake på en vellykket dag med nye ideer, nye kontakter og nyttig erfaring inn mot slutten av året. Gründerdagen 2024 startet med mingling, stands og kaffe. Dørene på Samfunnet åpnet 09:30, og nesten 400 deltakere strømte inn dørene. Deltakerene var en kombinasjon av Gründere, investorer, økosystemet og andre nysgjerrige deltakere. De kom til samfunnet for å være med på pitchekonkurranse, faglige debatter, prisutdelinger eller for å mingle. 

Oversikten over hvem som sto på stand kan du finne på Factsplatsiden til Gründerdagen:

Ved ankomst var det servering av kaffe fra Kjeldsberg, og samtalene startet tidlig mellom de fremmøtte


Først ut på programmet var oppstart i Storsalen ved dagens konferansierer, Truels Lone og Ingrid Brandt. Klokken 10:40 sparket vi i gang det som for mange var dagens store høydepunkt, pitchekonkurranse hvor 12 startups fikk 2 minutter hver til å presentere seg og sin ide. Her fikk de oppmøtte nytt innsyn i Store ideer innenfor IT, ny bruk av laks og hvordan gründere i trøndelag tenker stort og skal ta over verden. Sjur Dagestad holdt første hovedforedraget for dagen, og lærte gründerne i salen at det lønner seg å kunne gi litt faen. Sjur Dagestad har lang fartstid som professor i innovasjon, og bidro med en frisk tilnærming til gründerfaget. Under foredraget sitt delte hand bredt om sin erfaring som gründer, og flere historier fra hans liv. Foredraget, og temaet om å gi faen satt temaet resten av dagen, og var noe flere av deltakerne tok med seg videre, både i arbeid og hverdag. 


Lunsjen var fra rosenborg bakeri,og ble servert sammen med frukt fra gode frukter. 


Etter lunsj var det tid for grill investorene, her ble det fokus på investering i kvinner, og det ble satt søkelys på den mentale helsen til gründere. Panelet delte av egne erfaringer og investeringer, og svarte på kritiske spørsmål fra salen. 
Neste ut fikk vi høre om Arctic Protein, og om hvordan de har utviklet sitt produkt som startet hjemme på badet, til å ha tatt over egne lagerbygg og jobbe med arbeid mot storskalaproduksjon. De delte om erfaringer de har gjort seg på veien, og hva andre kan lære av deres erfaringer. 


For å bygge videre på hvordan man kan ta ide til et nytt produkt var deltakerene vitne til debatten “fra tegnebordet til fysisk produkt”. Her var fokuset på produktutvikling, hvordan man kan tenke nytt, hvor gode ideer kan komme fra og hvilke mennesker det lønner seg å ha med på veien. 
Avslutnignsvis var det tid for det som var grunnen til at flere spente gründere møtte opp på Gründerdagen 2023, nemlig kåringene. 

Først skulle ung innovasjonspris deles ut, og Trondheims ordfører, Kent Ranum tok turen til Samfunnet for å dele ut premien på 100 000kr. 

Ung Innovasjonspris er en nasjonal konkurranse rettet mot kvinner som jobber med kommersialisering av innovasjon, særlig innen teknologi og realfag. Hensikten med prisen er å løfte fram kvinner som lykkes, og synliggjøre deres innovasjoner. Gjennom Ung Innovasjonspris ønsker Trondheim kommune å gi oppmerksomhet til kvinner som inspirerer andre.
Vinneren av Ung innovasjonspris ble DreamKnit!


Videre Skulle Thora Storm dele ut sin årlige samarbeidspris. I år valgte de å gi prisen til en viktig samarbeidspartner for innovasjonslinja deres som de mener det er fort å glemme, men som det er desto viktigere å trekke frem. De delte ut Samarbeidsprisen til Ungt Entreprenørskap Trøndelag, som en takk for langt samarbeid, og bidraget deres til elevene på linja. Helt til slutt var det tid for premiene til vinnerne av pitchekonkurransen. I juryen for pitchekonkurransen satt Johanna Aaker Lindstad, Janne Bøklepp, Anne Morkemo, Elena Johnsen Solvang, Janicke Allers, Kari Mette Elden og Sarah Shafighi. Sparebank 1 stilte med premie til beste pitch, det gikk til den virksomheten som på best måte fikk frem sin virksomhet og sin ide i løpet av de 2 minuttene de fikk til rådighet. Juryen landet på at Hera stilte sterkest i denne klassen. 

Også publikum likte Hera sin pitch, for de ble dagens store vinner etter at de også stakk av med publikumsprisen. 

Temaet for årets Gründerdag var “Tenk Stort” og en satsing på traktorer og landbruk førte til at Autoagri ble vinneren av “Tenk Stort prisen”. 
Tusen takk til alle som har bidratt til å gjøre Gründerdagen til en suksess, og spesielt takk til årets programkomité, bestående av 6AM, Trondheim kommune, Sparebank 1 SMN, Startup TRD og Trondheim Techport!


Vi gleder oss allerede til neste år!
Comments


bottom of page