top of page

Gründerdagen 2021 - Høstens store møteplass for gründere og økosystemet for innovasjon i TrondheimDen 29. november var det endelig tid for at Trondheims økosystem for innovasjon og dyktige gründere kunne møtes etter nesten to år med pandemi og virtuelle møter. I flotte omgivelser på Britannia hotell kunne over 200 gründere, studenter og gode hjelpere møtes for å knytte nye bekjentskaper og utvide sitt nettverk.
En nydelig lunsj i Palmehaven på Britannia satte stemningen for dagen som ble ledet av to av våre dyktige interns Ann Elinor Jamtvoll Aasen og Mathias Hoel. Direktør for næring, miljø og samferdsel i Trondheim Kristian Dahlberg Hauge åpnet dagen med å synliggjøre mulighetene for gründere i Trondheim. Videre fikk vi bærekraftig inspirasjon fra Toril N. Hernes fra NTNU og Stein Ivar Strøm fra Innovasjon Norge. Vi fikk også se hvordan entreprenørskapslinjen ved Thora Storm videregående inspirerer til gründerskap og engasjement i næringslivet da de skulle dele ut Samarbeidsprisen til Equinors Jan Tore Nygård.

Et av de store høydepunktene for dagen kom da de gode hjelperne og støttespillerne for gründerskap skulle opp på scenen for å pitche sin organisasjon. En noe uvant situasjon for mange av de. Vi håper dette ga gründere og andre en god oversikt over hvem som kan hjelpe i hvilke situasjoner og at det kan bidra til økt samarbeid i Trondheims økosystem for Innovasjon.

Vår egen Finn Schløsser-Møller ledet en samtale om engleinvestorer sammen med Vibeke Schei Solberg banksjef i Sparebank 1 SMN, og Stian Kvaran Bongard gründeren av Slidedrain. Til slutt fikk vi høre et humoristisk, inspirerende og høyaktuelt foredrag fra en som virkelig kan sitt fag Sjur Dagestad. Studentkoret Pirum satte punktum for dagen med fremføring av tre låter fra deres repertoar.


Vi vil takke våre medarrangører som gjorde dagen mulig, Trondheim kommune, Sparebank 1 SMN, 6AM, Innovasjon Norge og Næringsforeningen i Trondheimsregionen. Ikke minst vil vi takke alle som tok turen og alle som bidro på scenen.


Vi håper at vi kan arrangere gründerdager i mange år fremover, og at dette bare er begynnelsen på det vi kan få til i en så offensiv region som Trøndelag.
Bilder fra Gründerdagen 2021


Comments


bottom of page