top of page
Skjermbilde 2023-11-06 kl. 15.25.02.png

Det beste ølet er ikke brygget ennå!

image.png

SPRINGBRETT FOR HOGNA BRYGG AS

Etter 4 år med hjemmebrygging fikk vi i 2016 muligheten til å starte kommersielt, coop’en vår måtte legge ned. Perfekt bygning for bryggeri, med 2 kjølerom, fryserom, lasterampe, inngangsparti egnet til utsalg.
Vi åpnet i oktober, og siden har vi økt salget hvert år, vunnet priser både for produktkvalitet og bærekraft i produksjon og økonomi. 3 heltids ansatte, resten er innleid på vedlikehold, utbygging, event-hjelp.


Vi selger til dagligvare (økning hvert år), private bedrifter, horeca, pol har gått kraftig ned siste året. Et annet viktig segment er bokser med kundens etikettdesign på våre øl, dette utgjorde 10% av omsetningen i 2022. Turisthytter, hoteller, bedrifter, private. Hogna har et fortrinn i markedet ved at vi bruker trøndersk malt i mange produkter, og vi
skal søke Spesialitetmerke på flere av disse. Dette er det eneste kvalitetsmerket vi har lov å sette på alkoholholdig vare i Norge.


Tiden fremover:

Våre kunder er i utgangspunktet voksne med god økonomi, og yngre med stor interesse for nyheter og smak. Vi ønsker å nå flere unge for å bygge opp et kundeforhold som etter hvert fører dem over på vårt hovedsortiment.

I butikkhyllene ser vi at øl mister plassen til fordel for rusbrus og drinkblandinger. Vi har hatt til vurdering en type lys øl med frukt-tilsetning, men butikksjefene sier at ungdommen ikke går til disse hyllene, de går rett på sider/drinkblandinger. Dette er ikke produkter vi har lyst til å produsere, vi vil jobbe med produktet og gjøre det til
vårt. Derfor tenker vi litt i sider-sjangerern, vi kan kjøpe eple-konsentrat, gjære det og tilsette smaker, også humle, og på denne måten gjøre den spesiell.
Det er ingen norske håndverksidere på boks i dag, kun 0,75 flasker fra Hardanger. De er litt store å ha i sekken på tur. I tillegg vil våre bokser være gjennvinnbare, med pantemerke.
Hogna har tenkt miljø fra dag 1, og det tror vi også morgendagens kunder gjør. En annen problematikk er kommunikasjon, det er svært strenge regler for produkter som inneholder alkohol. Vi har svært få kanaler for markedsføring, det er kun på festivaler vi treffer kundene direkte.

Din kompetanse ønskes for å diskutere

  • 1. Produktutvikling
    2. Kommunikasjon

Praktisk info

Sted: Trondheim

Dato: Kommer

Klokkeslett: Kommer

Agenda

  • Connect ønsker velkommen

  • Selskapet presenterer

  • Diskusjon rundt bordet

Ta kontakt hvis du ønsker å delta eller har spørsmål

anne_edited_edited.jpg

I SAMARBEID MED

760x460_Innovasjon Norge.png
bottom of page