top of page

Splitlift og deres vei inn på markedet


Splitlift
Foto: Byggmesteren

Oppstartsselskapet Splitlift har gjennomført Springbrett, fått mentor og har presentert sitt selskap på et av våre investormøter. Nå tar de første steget inn på markedet med sine pilotkunder. Gründerne Rune Møkkelgård og Jørgen Valstrand er nå klare for å gjennomføre første testrunde hos Optimeras hovedlager i Oslo.


Rune Møkkelgård har siden 2018 arbeidet med å utvikle roboten som skal være med på å øke bærekraft i byggebransjen og lette belastningen for arbeiderne. Rune har selv jobbet i byggebransjen i 20 år og har erfart på egen og andres helse hvilke behov som finnes for gode håndteringsverktøy. Slikt blir det gründerskap av.


Splitlift skal bidra til å forbedre gipshåndtering på lager og byggeplasser. Deres logistikkrobot gjør det mulig å sortere ut ønsket antall plater fra hele pakker, kombinere og pakke ulike plater i en sending. Dette skal bidra til effektivisering av arbeidsprosessen, avfallsreduksjon som følge av færre skadde plater, samt forebygging av belastningsskader hos ansatte. Ny teknologi er helt avgjørende for å skape en bærekraftig og fremtidsrettet byggebransje i årene som kommer.


Vi er veldig fornøyd med Connect som kompetansestøtte på vår vei med Splitlift mot markedsklart produkt. Kan spesielt fremheve de muligheter som ligger i mentorordningen ved at ressursene kan benyttes stegvis i prosessen når støttenettverket trengs mest. (For ting tar tid.) Ønsker å gi gode tilbakemeldinger til tidligere mentor Finn Schløsser Møller og dagens Mentor Haakon Skar. De vet begge hvor viktig det er at Gründerbedrifter har tilgang til kompetansestøtte med langsiktig perspektiv Rune Møkkelgård, Daglig leder i Splitlift

Vi i Connect Midt-Norge har fått følge Splitlifts utvikling over tid gjennom våre tjenester, og er glade for at de har sett verdien i å ha mentorer som kan gi råd i flere faser av prosessen når man skal gå fra idé til marked.Comentarios


bottom of page